wtorek, 14 stycznia 2014

Dewolaje 4 sery




SKŁADNIKI:


  • ser camembert naturalny/śmietankowy
  • 20 dag sera żółtego
  • ser feta
  • 5 serków topionych (trójkącików śmietankowych)
  • podwójny filet z piersi kurczaka (ilość wg uznania)
  • natka pietruszki
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/3 łyżeczki bazylii
  • olej
  • bułka tarta
  • jajka
  • pieprz 
  • sól


PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie sery kroimy w  niewielką kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Mieszamy z serami, dodajemy bazylię i czosnek. Mieszamy. Powstaje farsz. Porcjujemy filety. Na środek każdego układamy farsz i zawijamy. Obtaczamy w roztrzepanym jajku (doprawionym pieprzem i solą) i bułce tartej. Smażymy na oleju z obydwu stron. 


SMACZNEGO !





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz