SKŁADNIKI:
- ser camembert naturalny/śmietankowy
- 20 dag sera żółtego
- ser feta
- 5 serków topionych (trójkącików śmietankowych)
- podwójny filet z piersi kurczaka (ilość wg uznania)
- natka pietruszki
- 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/3 łyżeczki bazylii
- olej
- bułka tarta
- jajka
- pieprz
- sól
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie sery kroimy w niewielką kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Mieszamy z serami, dodajemy bazylię i czosnek. Mieszamy. Powstaje farsz. Porcjujemy filety. Na środek każdego układamy farsz i zawijamy. Obtaczamy w roztrzepanym jajku (doprawionym pieprzem i solą) i bułce tartej. Smażymy na oleju z obydwu stron.
SMACZNEGO !
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz