środa, 22 stycznia 2014

Warkocz francuski z mięsnym nadzieniem





SKŁADNIKI:
  • opakowanie ciasta francuskiego 
  • pierś z kurczaka
  • papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • ok 10 dag pieczarek 
  • przyprawy: sól,pieprz, vegeta, chilli, przyprawa do kurczaka
  • kostka sera żółtego
  • sos śmietanowo - jogurtowy lub czosnkowy 


PRZYGOTOWANIE:

Rozwijamy ciasto francuskie i nacinamy z każdej strony w mniej więcej równych odległościach. Gotujemy pierś z kurczaka.  Środek ciasta smarujemy sosem. Mielimy ugotowaną pierś z kurczaka, dodajemy do niej podsmażone pieczarki oraz pokrojoną paprykę i odcedzoną kukurydzę. Doprawiamy.  Na ciasto układamy ser, a następnie farsz mięsny. Można polać jeszcze raz sosem. Zawijamy ciasto jakbyśmy robili warkocz - raz jeden pasek raz drugi (na skos). Pieczemy w piekarniku przez ok. 20 min  w temp 180 - 200 stopni.


SMACZNEGO !!!











2 komentarze:

  1. no to juz jest majstersztyk ! : > jeszcze nie mój poziom niestety , troche muszę się poduczyć. ale uwielbiam takie mieszanki warzywno-mięsne tego typu i np. jakies zapiekanki. zgłodniałam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. etam.. bez przesady majstersztyk ! :P trochę trzeba pokombinować, ale warto !!!

      Usuń