SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- pierś z kurczaka
- papryka
- pół puszki kukurydzy
- ok 10 dag pieczarek
- przyprawy: sól,pieprz, vegeta, chilli, przyprawa do kurczaka
- kostka sera żółtego
- sos śmietanowo - jogurtowy lub czosnkowy
PRZYGOTOWANIE:
Rozwijamy ciasto francuskie i nacinamy z każdej strony w mniej więcej równych odległościach. Gotujemy pierś z kurczaka. Środek ciasta smarujemy sosem. Mielimy ugotowaną pierś z kurczaka, dodajemy do niej podsmażone pieczarki oraz pokrojoną paprykę i odcedzoną kukurydzę. Doprawiamy. Na ciasto układamy ser, a następnie farsz mięsny. Można polać jeszcze raz sosem. Zawijamy ciasto jakbyśmy robili warkocz - raz jeden pasek raz drugi (na skos). Pieczemy w piekarniku przez ok. 20 min w temp 180 - 200 stopni.
SMACZNEGO !!!
no to juz jest majstersztyk ! : > jeszcze nie mój poziom niestety , troche muszę się poduczyć. ale uwielbiam takie mieszanki warzywno-mięsne tego typu i np. jakies zapiekanki. zgłodniałam !
OdpowiedzUsuńetam.. bez przesady majstersztyk ! :P trochę trzeba pokombinować, ale warto !!!
Usuń