Przepis na blaszkę o wymiarach 21x36
2 opakowania herbatników
1kg twarogu mielonego w wiaderku
5 jajek
1 szkl. cukru
2 galaretki truskawkowe
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód kruszymy herbatniki. Galaretki przygotowujemy zgodnie z opakowaniem i odstawiamy do ostygnięcia. Oddzielamy białka od żółtek. Następnie ubijamy na sztywną pianę białka z cukrem. Do twarogu dodajemy żółtka i białka ubite z cukrem. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki na 15min. Po tym czasie polewamy tężejącymi galaretkami. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki na 30min.
Smacznego!
Musiał być pyszny :)
OdpowiedzUsuńchyba był, bo chwila i go nie było:))
UsuńNIE POLECAM ! przez noc w lodówce nie zastygł . wszystko zrobione według przepisu
Usuńwitam, chciałam zapytać o żelatynę do tego sernika? chyba powinna być?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam