Porcja dla 2 osób:
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- puszka pomidorów w całości (mogą też być w kawałkach)
- ząbek czosnku
- mała cebula
- pół paczki makaronu pełnoziarnistego spaghetti
- 20 dag żółtego sera
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Czosnek i cebulę obieramy i kroimy na drobniutka kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do czosnku i cebulki dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, odcedzonego z sosu. Podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory. Dusimy na małym ogniu przez 15-20min. do odparowania wody. Co pewien czas mieszamy zawartość patelni. Ser ścieramy na tarce. Po przełożeniu makaronu i sosu z tuńczykiem na talerz posypujemy serem.
SMACZNEGO !
Pycha, lubię z dodatkiem tuńczyka :)
OdpowiedzUsuńtuńczyk zawsze spoko:))!
Usuń