wtorek, 11 lutego 2014

Spaghetti z tuńczykiem



Porcja dla 2 osób:
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • puszka pomidorów w całości (mogą też być w kawałkach)
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • pół paczki makaronu pełnoziarnistego spaghetti 
  • 20 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Czosnek i cebulę obieramy i kroimy na drobniutka kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do czosnku i cebulki dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, odcedzonego z sosu. Podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory. Dusimy na małym ogniu przez 15-20min. do odparowania wody. Co pewien czas mieszamy zawartość patelni. Ser ścieramy na tarce. Po przełożeniu makaronu i sosu z tuńczykiem na talerz posypujemy serem.


SMACZNEGO !




2 komentarze: