wtorek, 15 kwietnia 2014

Ferrero rocher



SKŁADNIKI:

100 g pokruszonych wafelków orzechowych

150 g uprażonych, obranych ze skórki orzechów laskowych

200 g nutelli

200 g gorzkiej czekolady



PRZYGOTOWANIE:


Wafle drobno pokruszyć, orzechy posiekać lub zmielić (niezbyt drobno) w blenderze. Wafelki, orzechy i nutellę wymieszać w misce. Odstawić na godzinę do lodówki. 

Masę nabierać łyżeczką i w dłoniach formować kulki, utworzone trufle ponownie wstawić na ok 1 godz. do lodówki. Gdyby się nie lepiły dodać jeszcze nutteli lub gdyby były za bardzo lepiące dodać wafli.

Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Maczać każdą truflę w czekoladzie i wyjmować za pomocą widelczyka na talerz wyłożony pergaminem. Obtoczone w czekoladzie trufle przechowywać w lodówce


 SMACZNEGO !!!




3 komentarze:

  1. matko boska . . . aż poczułam ten smak : d uwielbiam te pralinki ! mogłabym jeśc i jeśc bez umiaru. chetnie zrobie sobie z 2 kg od razu : D dużo roboty przy tym nie ma a potem jaka rozpusta < 33

    OdpowiedzUsuń