SKŁADNIKI:
100 g pokruszonych wafelków orzechowych
150 g uprażonych, obranych ze skórki orzechów laskowych
200 g nutelli
200 g gorzkiej czekolady
150 g uprażonych, obranych ze skórki orzechów laskowych
200 g nutelli
200 g gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE:
Wafle drobno pokruszyć, orzechy posiekać lub zmielić (niezbyt drobno) w blenderze. Wafelki, orzechy i nutellę wymieszać w misce. Odstawić na godzinę do lodówki.
Masę nabierać łyżeczką i w dłoniach formować kulki, utworzone trufle ponownie wstawić na ok 1 godz. do lodówki. Gdyby się nie lepiły dodać jeszcze nutteli lub gdyby były za bardzo lepiące dodać wafli.
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Maczać każdą truflę w czekoladzie i wyjmować za pomocą widelczyka na talerz wyłożony pergaminem. Obtoczone w czekoladzie trufle przechowywać w lodówce
SMACZNEGO !!!
matko boska . . . aż poczułam ten smak : d uwielbiam te pralinki ! mogłabym jeśc i jeśc bez umiaru. chetnie zrobie sobie z 2 kg od razu : D dużo roboty przy tym nie ma a potem jaka rozpusta < 33
OdpowiedzUsuńdokładnie! sama słodycz:D
UsuńWygląda jak kupa..
OdpowiedzUsuń