wtorek, 29 kwietnia 2014

Kotlety z marchwi




5 marchewek
1 cebula
2 jajka
2 łyżki natki pietruszki
1 łyżka koperku
1 łyżka pestek słonecznika
2 łyżki bazylii
7 łyżek bułki tartej
sól, pieprz


Marchew, obrać, ugotować następnie zetrzeć na tarce 
o grubych oczkach. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce. 
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. 
Przyprawić do smaku. 
Smażyć na oleju na złoty kolor.


Smacznego!




2 komentarze:

  1. alee zdrowe : )) lubię marchewske chyba w każdej postaci ale ulubiona z groszkiem : )) takiej kotlecików jeszcze nie próbowałam a szkoda : >

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. są super! my robiłyśmy je pierwszy raz i na pewno nieostatni! :)

      Usuń