CIASTO:
- 2 szkl. mąki
- 60g cukru
- margaryna
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5żółtek
- rabarbar
- truskawki
Składniki mieszamy ze sobą. Zagniatamy do jednolitej masy. Następnie przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto układamy rabarbar i truskawki w ulubionej przez siebie ilości.
KRUSZONKA:
- 2 szkl. mąki
- 1/2szkl. cukru (a nawet mniejsza połowa)
- margaryna
- cukier waniliowy
Składniki mieszamy ze sobą. Zagniatamy do jednolitej masy. Następnie ciasto kruszymy i rozrzucamy po rabarbarze i truskawkach. Ciasto pieczemy przez 50min. w 180st.C.
SMACZNEGO !
PYSZNE WSZYSTKO CO Z RABARBAREM.JA POLECAM BUDYNIOWE CIASTO Z RABARBAREM ,JABŁKAMI I CYNAMONEM.ZAPRASZAM NA BLOGA;POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/niedzielny-akomczuszek.html
dzięki!:)
Usuń