piątek, 21 marca 2014

Placki jogurtowe z bananem



Składniki:

1 duży jogurt naturalny
1 jajko
2 łyżki oleju
4 łyżki cukru
1 szkl. mąki 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 banany

Sposób przygotowania:

Jogurt, jajko, olej i cukier zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Miksować do otrzymania jednolitej masy Banany pokroić na kawałki. Dodać do masy i wymieszać łyżką. 
Placki smażymy na złoty kolor. Gotowe można podawać ze śmietaną i cukrem.

Smacznego!









1 komentarz:

  1. placuuuuuuszki ! chyab poprosze babcie zeby miz robila takie swoje 'babcine; jak juz bede w domu : d no zjadłabym te maslankowe , zjadłabym bardzo chętnie ! : D i jeszcze z bananem : d

    OdpowiedzUsuń