poniedziałek, 31 marca 2014

Zapiekanka makaronowa



Składniki:
  • 1 paczka makaronu świderki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 papryka
  • 40 dag szynki
  • żółty ser

Sos:
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 łyżki ketchupu
  • Sos do sałatek (np. włoski)

Wszystko dokładnie wymieszać.


Sposób przygotowania:

Makaron ugotować. Pieczarki pokroić i przesmażyć. Paprykę oraz szynkę pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno: makaron, szynkę, pieczarki, paprykę i makaron. Polać sosem. Wstawić do piekarnika na ok. pół godziny. Pod koniec posypać żółtym serem. 
Zapiekać aż się rozpuści.


Smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz