czwartek, 6 marca 2014

Babka cytrynowa




  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 1 kisiel cytrynowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki octu
  • 1 szkl. oleju


Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wlać do formy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku ok. 35 min. w 180st.C.

Smacznego!





3 komentarze:

  1. Babka pięknie wyrosła...zakalec to nie jest na pewno. Pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tym razem się postarałyśmy i wyszło bez zakalca:P

      Usuń
  2. myślałam o takiej babce w nocy:)

    OdpowiedzUsuń