piątek, 28 marca 2014

Wiosenna sałatka z tuńczyka




Porcja na 4 osoby:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 200 g makaronu pełnoziarnistego penne
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasolki
  • 4-5 dużych liści sałaty lodowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (może być jogurt grecki)
  • sól, pieprz

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Dodajemy kukurydzę, czerwoną fasolę, porwane liście sałaty lodowej. 2 łyżki jogurtu naturalnego łączymy z 2 łyżkami majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki i mieszamy.


Smacznego ! ! !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz