niedziela, 21 kwietnia 2013

makaron ze szpinakiem


Porcja dla 3os.
200g makaronu pełnoziarnistego Tagliatelle
400g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
śmietana 12%
kostka bulionu warzywnego
20dag startego,sera żółtego
pieprz, sól

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak odmrażamy na patelni i odlewamy nadmiar wody. Czosnek siekamy bardzo drobno. W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuszczamy kostkę bulionu warzywnego, mieszamy i studzimy. Następnie dodajemy do bulionu 3 łyżki śmietany, mieszamy i dodajemy czosnek oraz pieprz (wg. uznania). Mieszamy to ze szpinakiem. Dusimy na patelni ok. 5min po czym dodajemy starty żółty ser i dusimy kolejne 5min. Na talerzach układamy makaron i polewamy szpinakiem.

SMACZNEGO ! ! !






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz