1 podwójna pierś z kurczaka
3 pomidory
ogórek zielony
sałata lodowa
kiełki rzodkiewki
pestki słonecznika
bagietka
jogurt naturalny
majonez
5 sosów sałatkowych włoskich (3 do bagietki, 2 do sałatki)
papirus lub przyprawy do kurczaka
Pierś z kurczaka usmażyć w papirusie lub w ulubionych przyprawach. Następnie pokroić w kostkę. Bagietkę pokroić na małe kromki. Zmieszać 3łyżki jogurtu naturalnego z 2łyżkami majonezu i 3 sosami włoskimi. Tak przygotowanym sosem posmarować kromki bułki. Zapiec w piekarniku przez ok.10-15min. (do zarumienienia) w 180st.C. Pomidory i ogórka pokroić w kostkę, podrzeć liście sałaty lodowej na mniejsze części dodać kiełki, pestki słonecznika oraz pokrojonego w kostkę kurczaka i bułeczki. Wszystko wymieszać. 2 sosy włoskie zmieszać z 4 łyżkami jogurtu naturalnego. Polać sałatkę.
SMACZNEGO ! ! !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz