poniedziałek, 11 listopada 2013

Czekoladowe babeczki z chilli wg przepisu Anny Starmach "Pyszne 25"



Składniki:

2 szklanki mąki
1,5 szklanki maślanki
1/4 szklanki cukru
2 jaja
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej czekolady
100 ml roztopionego masła
pół łyżeczki sproszkowanego chili

Przygotowanie:

W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i chilli. W drugiej roztopione masło, jajka i maślankę. Zawartość dwóch misek wymieszaj, dodaj czekoladę pokrojoną w drobną kostkę, wymieszaj. Przelej do małych foremek na muffinki i piecz ok. 20 min. w 200 st.C.

Smacznego! 





3 komentarze:

  1. wszystko co czekoladowe jest pyszne ! zjadłabym !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecamy! super połączenie słodkości z nutką ostrego:)))

      Usuń
  2. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń