wtorek, 5 listopada 2013

Szynka w sosie sojowym


 1,5 kg szynki 
5 marchewek 
2 cebule
 sos sojowy
sól, pieprz, vegeta
 

Szynkę pokroić w plastry. Zbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i przyprawić vegetą. Obsmażyć na patelni na tłuszczu. Przełożyć do garnka. Patelnię opłukać przegotowaną wodą i wlać do szynki. Podlać sosem sojowym i gotować. Dodać marchew pokrojoną w paski oraz cebulę pokrojoną w krążki. Na końcu zaprawić sos mąką ziemniaczaną.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. nie jadłam jeszcze sojowego sosu.. Kotletów szczerze nie lubię, ciekawe jak będzie z sosem ;d
    Ale podane wyśmienicie, z kluchami :D

    OdpowiedzUsuń
  2. też nigdy jeszcze nie jadłam nic z sosem sojowym, nawet nie mam pojęcia czym to smakuje ; pp

    OdpowiedzUsuń