czwartek, 28 listopada 2013

Surówka z czerwonej kapusty


pół główki czerwonej kapusty
marchewka
jabłko
mała cebula
2 łyżki oleju
sok z połowy cytryny
pół łyżki cukru
sól, pieprz

Kapustę cienko szatkujemy. Posypujemy solą. Odstawiamy na 15min. aby zmiękła. Jabłka i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Dodajemy olej, sok z cytryny. Przyprawimy solą, pieprzem i posypujemy cukrem. Wszystko mieszamy. 
 

Smacznego!



4 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam czerwonej kapusty. Teraz będę miała ochotę przyrządzić taka surówkę dziś na obiad, a nie mam kapusty :( Chyba nadrobię to jutro :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest idealna do obiadu:))! koniecznie musisz wypróbować!:P

      Usuń
  2. To połączenie kolorystyczne jest zachwycające :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybko smacznie zdrowo i kolorowo. : D

    OdpowiedzUsuń