środa, 10 lipca 2013

Ciasto z czerwonymi porzeczkami

  • 0,5 szkl. cukru
  • 2 jajka
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 szkl. mąki 
  • 0,5 szkl. kakao
  • 125 g masła
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2 szkl. czerwonych porzeczek

Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Miksujemy na małych obrotach. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Masę przelewamy do formy. Posypujemy porzeczkami. Pieczemy 50min. w 180st. C. 

Ze względu na to, że porzeczki są dość kwaśne cisto można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!




 

4 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda:) mniam mniam:) pozdrawiam:www.martawkuchni.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda najlepiej ! Ciasta z owocami zawsze spoko !

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno było pyszne:) U mnie też ostatnio było ciacho z porzeczkami:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda wyjątkowo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń