- ok 300 g ciastek ( ja wykorzystałam 2 opakowania ciastek Hit Twist Black and White o smaku mlecznym )
- 4 serki homogenizowane o smaku waniliowym
- truskawki
- galaretka ( ja wykorzystałam galaretkę rubinową )
- łyżka żelatyny
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z rozpiską na opakowaniu. Studzimy. Do 1/4 szklanki gorącej wody wsypujemy łyżkę żelatyny i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. Ciasteczka mielimy w maszynce. Przekładamy do blaszki i ugniatamy w zbita warstwę ręką. Serki homogenizowane przekładamy do miseczki i mieszamy z ostudzoną żelatyną. Następnie przelewamy na warstwę z ciasteczek. Układamy truskawki i zalewamy ostudzoną galaretką. Tak przygotowane ciasto chłodzimy w lodówce ok. 30min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz