POTRZEBUJEMY :
- mięso mielone z szynki (ilość wg uznania)
- makaron spaghetti
- sos do spaghetti
- pomidory (może być także papryka)
- cebula
- starty ser parmezan (mogą być inne rodzaje)
- przyprawy: bazylia, chilli, oregano, zioła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotujemy makaron al dente i odcedzamy. Smażymy pokrojoną cebulę, a kiedy uzyska lekko złocisty kolor dodajemy mięso i dalej przyprawione smażymy. Potem dodajemy pokrojone pomidory i ewentualnie paprykę i dalej dusimy. Na koniec dodajemy sos do spaghetti i jeszcze chwilę wszystko dusimy. Podajemy danie ze startym serem i bazylią na wierzchu.
Ja użyłam mięso z szynki (jest chudsze), natomiast może być także wieprzowe czy inne.
SMACZNEGO!!!
nie przepadam za bologese, jakoś wolę sam sos warzywny do makaronu niż boloński ;p ale na zdjęciu wygląda smakooowicie, aż mi się jeść zachciało :D
OdpowiedzUsuńMój zdecydowanie ulubiony sos do makaronu!:-)
OdpowiedzUsuń