poniedziałek, 30 września 2013

MUFFINKI marchewkowe



4 średnie marchewki = 2 szkl. startej marchewki
1 i 1/2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
3/4 szkl. oleju
2 jajka
1/2 szkl. cukru
zapach waniliowy

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki zmieszać i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do papilotek. Piec 25min. w 180st.C.

Smacznego!






1 komentarz:

  1. Przyjemne z pożytecznym !
    Muffinki są pyycha a tu jeszcze marchewkowe więc troche zdrowia do tego : D

    Zapraszam do siebie : >

    OdpowiedzUsuń