- 5 jajek
- 2 torebki ryżu
- 5 - 6 ogórków kiszonych
- 1 duża cebula
- kilka łyżek majonezu
- ketchup
PRZYGOTOWANIE:
Gotujemy ryż i odcedzamy, chwilę studzimy. Gotujemy jajka na twardo. Kroimy ogórki kiszone w niewielką kostkę. Cebulę także kroimy w kostkę. Jajka także w kostkę. Warstwowo układamy składniki. Torebkę ugotowanego ryżu kładziemy najpierw, potem warstwa ogórków kiszonych i cebula. Smarujemy wierzch majonezem. Polewamy ketchupem w spiralkę. Wykładamy drugi woreczek ryżu. Smarujemy majonezem. Układamy warstwę jajek. Na koniec polewamy wszystko ketchupem w spiralkę.
(ketchup można dodawać raz ostry raz łagodny)
SMACZNEGO !
z ryżem to u mnie tylko była z tuńczykiem, pozytywne zaskoczenie! :)
OdpowiedzUsuńMusze spróbować ;)
polecamy!:))
Usuń