środa, 12 czerwca 2013

Morszczuk z ziemniaczkami w mundurkach

  • świeża ryba
  • ziemniaki
  • masło
  • czosnek
  • pieprz cytrynowy 
  • sól
  • koperek
  • zioła prowansalskie 
Ilość składników wg. własnego uznania

Ziemniaki
Ziemniaki myjemy. Następnie delikatnie nacinamy, w nacięcia wkładamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i na wierzch kładziemy masło. Tak przygotowane ziemniaki owijamy szczelnie folią aluminiową. Pieczemy 40min. w 200st.C.

Ryba
Rybę posypujemy solą, pieprzem cytrynowym (zamiast tego możemy wykorzystać pieprz i cytrynę), drobno posiekanym koperkiem. Zawijamy szczelnie folią aluminiową. Pieczemy 20min. w 200st.C.

W celu usprawnienia pracy najpierw piekłam ziemniaki przez 20min. po czym dołożyłam rybę i piekłam przez kolejne 20min. :))

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz