- świeża ryba
- ziemniaki
- masło
- czosnek
- pieprz cytrynowy
- sól
- koperek
- zioła prowansalskie
Ziemniaki
Ziemniaki myjemy. Następnie delikatnie nacinamy, w nacięcia wkładamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i na wierzch kładziemy masło. Tak przygotowane ziemniaki owijamy szczelnie folią aluminiową. Pieczemy 40min. w 200st.C.
Ryba
Rybę posypujemy solą, pieprzem cytrynowym (zamiast tego możemy wykorzystać pieprz i cytrynę), drobno posiekanym koperkiem. Zawijamy szczelnie folią aluminiową. Pieczemy 20min. w 200st.C.
W celu usprawnienia pracy najpierw piekłam ziemniaki przez 20min. po czym dołożyłam rybę i piekłam przez kolejne 20min. :))
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz