poniedziałek, 17 czerwca 2013

Naleśniki z porem, szynką i serem camembert


Ciasto robimy jak na naleśniki

FARSZ:
  • kilka plasterków szynki (ilość i rodzaj wg upodobań)
  • 3/4 pora 
  • ser pleśniowy camembert ( 1 sztuka)
  • oliwa, olej lub masło
(Naleśniki polałam sosem czosnkowym )

PRZYGOTOWANIE:

Smażymy naleśniki. Kroimy por, przesmażamy na maśle, oliwie lub oleju, dorzucamy pokrojoną w małe kawałki szynkę i podsmażamy jeszcze wszystko razem. Kroimy w plasterki ser. Na spodniej stronie naleśnika, na jego połowie, układamy farsz z pora i szynki, na to układamy plasterki camemberta. Zawijamy naleśniki na połowę i wstawiamy do piekarnika na ok. 5 min aby ser się roztopił. Temp. 180 st.
Na koniec polewamy sosem.  

    SMACZNEGO !





  



2 komentarze:

  1. Lubię takie połączenia - dużo sera, por, szynka, tak, zdecydowanie. Zwykle w tym połączeniu zamiast camemberta był żółty, a dodawałam jeszcze pieczarki i cebulę, ale pokuszę się o wypróbowanie Twojej wersji.

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybko i do tego smacznie. Fajnie nadziane :)

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń