Ciasto robimy jak na naleśniki
FARSZ:
- kilka plasterków szynki (ilość i rodzaj wg upodobań)
- 3/4 pora
- ser pleśniowy camembert ( 1 sztuka)
- oliwa, olej lub masło
(Naleśniki polałam sosem czosnkowym )
PRZYGOTOWANIE:
Smażymy naleśniki. Kroimy por, przesmażamy na maśle, oliwie lub oleju, dorzucamy pokrojoną w małe kawałki szynkę i podsmażamy jeszcze wszystko razem. Kroimy w plasterki ser. Na spodniej stronie naleśnika, na jego połowie, układamy farsz z pora i szynki, na to układamy plasterki camemberta. Zawijamy naleśniki na połowę i wstawiamy do piekarnika na ok. 5 min aby ser się roztopił. Temp. 180 st.
Na koniec polewamy sosem.
SMACZNEGO !
Lubię takie połączenia - dużo sera, por, szynka, tak, zdecydowanie. Zwykle w tym połączeniu zamiast camemberta był żółty, a dodawałam jeszcze pieczarki i cebulę, ale pokuszę się o wypróbowanie Twojej wersji.
OdpowiedzUsuńSzybko i do tego smacznie. Fajnie nadziane :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Malwinna