piątek, 31 maja 2013

Ciasto bananowo - czekoladowe



75 g gorzkiej czekolady
125 g masła
2 twarde banany
200 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
3 jajka
125 ml nektaru bananowego

Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy masło. Rozpuszczamy. Odstawiamy do ostudzenia. Banany kroimy w drobną kostkę. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, jajka i nektar bananowy. Miksujemy dodajemy banany i rozpuszczoną czekoladę z masłem. Keksówkę wysmarowujemy masłem. Przelewamy masę. Pieczemy w 50 - 55 min. w 180st. C

Smacznego !










3 komentarze:

  1. ciasta z dodatkiem bananów to dla mnie jedne z najlepszych! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Banan i czekolada to niezawodne połączenie

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam chlebki bananowe, Twój wygląda niesamowicie kusząco :)

    OdpowiedzUsuń