(na 10 sztuk)
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 papryka duża
- 30 dag boczku
- 4, 5 dużych ogórków kiszonych
- 1 duża cebula
- przyprawy: przyprawa do kurczaka, do grilla
- 10 długich wykałaczek
- olej
PRZYGOTOWANIE:
Kroimy filety z kurczaka w większą, niezbyt grubą kostkę. Paprykę, ogórka także kroimy w kostkę. Cebulę w grubsze plastry. Boczek pokroić na grubsze plasterki. Następnie na wykałaczkę naprzemiennie nadziewać przygotowane składniki. Tak przygotowane szaszłyki obsypać przyprawami, następnie ułożyć na patelni i na odrobinie oleju lub oliwy lekko je obsmażyć. Potem wstawić szaszłyki jeszcze do piekarnika na ok. 30 minut, (po upływie 15 min je przekręcić) w temp. 200 stopni.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz