poniedziałek, 6 maja 2013

Szaszłyki



            (na 10 sztuk)
             SKŁADNIKI:
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 papryka duża
  • 30 dag boczku 
  • 4, 5 dużych ogórków kiszonych
  • 1 duża cebula
  • przyprawy: przyprawa do kurczaka, do grilla
  • 10 długich wykałaczek
  • olej 
                PRZYGOTOWANIE:

Kroimy filety z kurczaka w większą, niezbyt grubą kostkę. Paprykę, ogórka także kroimy w kostkę. Cebulę w grubsze plastry.  Boczek pokroić na grubsze plasterki. Następnie na wykałaczkę naprzemiennie nadziewać przygotowane składniki. Tak przygotowane szaszłyki obsypać przyprawami, następnie ułożyć na patelni i na odrobinie oleju lub oliwy lekko je obsmażyć. Potem wstawić szaszłyki  jeszcze do piekarnika na ok. 30 minut, (po upływie 15 min je przekręcić) w temp. 200 stopni.

         SMACZNEGO!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz