piątek, 10 maja 2013

Roladki schabowe



Roladki schabowe

2 marchewki
pęczek rzodkiewek
ogórki konserwowe
ser żółty
8 plastrów schabu
natka pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta
jajka i mąka do panierowania

Marchewkę zetrzeć na tarce i obsmażyć na maśle. Pozostałe warzywa zetrzeć i dodać do obsmażonej marchewki. Dodać natkę pietruszki. Łyżkę majonezu przyprawić do smaku. Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Plaster posmarować majonezem położyć ser farsz zawinąć. Spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące jajku i bułce tartej. Usmażyć.



Sałatka

1 podwójna pierś z kurczaka
makaron kwiatki, muszelki, kokardki
puszka ananasów
żółty ser
przyprawy

Pierś pokroić w kostkę usmażyć z przyprawami. Ser i ananasy pokroić w kostkę. Można również dodać czerwona paprykę. Usmażoną pierś, ananasy, ugotowany makaron, ser wymieszać. Dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO!


1 komentarz:

  1. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń