POTRZEBUJEMY:
- 30 dag schabu lub filety z kurczaka (wg uznania)
- 30, 40 dag sera żółtego w kawałku
- opakowanie mrożonego szpinaku
- jajka
- bułka tarta
- olej lub oliwa
- śmietana 18 %
- przyprawy: sól, pieprz, kucharek, czosnek,
PRZYGOTOWANIE:
Porcjujemy mięso na kotlety, rozbijamy tłuczkiem, następnie maczamy w naczyniu z roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z obydwu stron. Szpinak wrzucamy na oddzielną patelnię i dusimy pod przykryciem. Po rozmrożeniu dodajemy do niego sól, pieprz, czosnek granulowany (dość dużą ilość), później dodajemy odrobinę wody i łyżkę śmietany. Szpinak mieszamy i jeszcze dusimy do odparowania wody. Kotlety układamy na blaszce i na wierch kładziemy na nie przygotowany szpinak i starty ser żółty. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera w temp. 180 stopni.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz