środa, 1 maja 2013

Ciasto orzechowe


Ciasto:
kostka margaryny
3 szklanki mąki
6 żółtek
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
 

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą z nich posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Z 3 białek ubić pianę. Dodać do niej 1/2 szklanki cukru. Posmarować nią ciasto z dżemem. Posypać pokrojonymi orzechami włoskimi. Ciasto piec w piekarniku aż się zarumieni. To samo zrobić z drugim ciastem.

Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe
6 łyżek cukru
1 litr mleka 
 kostka margaryna
 2 budynie śmietankowe ugotować w litrze mleka z 6 łyżkami cukru. Przestudzony budyń zmiksować z margaryną. Przygotowaną masą przełożyć upieczone placki.

SMACZNEGO !!! 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz