brokuł
zielony ogórek
puszka kukurydzy
ser feta
jogurt naturalny
sos: ząbek czosnku, sól, pieprz, bazylia
grzanki: bagietka, sos sałatkowy, majonez
Brokuł myjemy, obieramy i gotujemy na parze przez ok.15min. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Ser feta kroimy w kostkę. Czosnek zgniatamy, dodajemy do jogurtu i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dodajemy kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę można podawać z grzankami. Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy sosem sałatkowym połączonym z majonezem. Pieczemy 15 -20min. do zarumienienia w 180st.C.
Smacznego!
Robiłam kiedyś same brokuły z podobnym sosem i były na prawdę bardzo smaczne, dlatego chętnie wypróbuję taką wersję ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam