poniedziałek, 27 maja 2013

sałatka z brokułem i fetą


brokuł
zielony ogórek
puszka kukurydzy
ser feta
jogurt naturalny

sos: ząbek czosnku, sól, pieprz, bazylia

grzanki: bagietka, sos sałatkowy, majonez

Brokuł myjemy, obieramy i gotujemy na parze przez ok.15min. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Ser feta kroimy w kostkę. Czosnek zgniatamy, dodajemy do jogurtu i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dodajemy kukurydzę. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę można podawać z grzankami. Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy sosem sałatkowym połączonym z majonezem. Pieczemy 15 -20min. do zarumienienia w 180st.C.

Smacznego!












1 komentarz:

  1. Robiłam kiedyś same brokuły z podobnym sosem i były na prawdę bardzo smaczne, dlatego chętnie wypróbuję taką wersję ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń