ciasto:
- 4 łyżki cukru
- 1 jajko
- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
- 1 szkl. mąki
- 3 łyżki kakao
- 65 g masła
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- budyń śmietankowy
- 50 g miękkiej margaryny
- galaretka malinowa
- 2 szkl. malinek
Przygotowanie
Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy
jajko. Miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, kakao, sodę, proszek do
pieczenia i jogurt naturalny. Miksujemy na małych obrotach. Blaszkę
smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Masę przelewamy do formy. Pieczemy 50min. w 180st. C. Po upieczeniu czekamy aż ciasto ostygnie i odcinamy wierzch.
Przygotowujemy budyń. Studzimy. Następnie miksujemy budyń z miękką margaryną na jednolitą masę. Przekładamy ją na ciasto.
Przygotowujemy galaretkę. Studzimy. W tym czasie na masę układamy maliny. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na maliny.
Smacznego!
bardzo lubię ciasta z kremem i galaretką a jak do tego są owoce to jestem w niebie
OdpowiedzUsuń