poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Ciasto z malinami


ciasto:
  • 4 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 szkl. mąki 
  • 3 łyżki kakao
  • 65 g masła
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
masa:
  • budyń śmietankowy
  • 50 g miękkiej margaryny
wierzch:
  • galaretka malinowa
  • 2 szkl. malinek

Przygotowanie

Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy jajko. Miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Miksujemy na małych obrotach. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Masę przelewamy do formy. Pieczemy 50min. w 180st. C. Po upieczeniu czekamy aż ciasto ostygnie i odcinamy wierzch. 

Przygotowujemy budyń. Studzimy. Następnie miksujemy budyń z miękką margaryną na jednolitą masę. Przekładamy ją na ciasto.

Przygotowujemy galaretkę. Studzimy. W tym czasie na masę układamy maliny. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na maliny.

Smacznego!








1 komentarz:

  1. bardzo lubię ciasta z kremem i galaretką a jak do tego są owoce to jestem w niebie

    OdpowiedzUsuń