SKŁADNIKI:
- podwójna pierś z kurczaka
- 3 torebki ryżu
- papryka
- 5 - 6 średnich ogórków kiszonych
- 30 dag sera żółtego
- sos pomidorowy
- przyprawy do kurczaka: bazylia, zioła, chilli, przyprawa do kurczaka
PRZYGOTOWANIE:
Gotujemy ryż i odcedzamy. Kroimy kurczaka, smażymy w przyprawach. Kroimy paprykę i ogórki w niewielką kostkę. Ścieramy ser. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwowo: 2 torebki ryżu. kurczaka, ogórki i paprykę. Posypujemy delikatnie vegetą. Przykrywamy pozostałą ilością ugotowanego ryżu. Polewamy sosem. Na koniec posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok 200 st. na 10 - 15 min.
no ryżowej jeszcze nie jadłam!
OdpowiedzUsuńdziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
www.cookplease.blogspot.com
w takim razie zapraszamy do wypróbowania naszej! naprawdę warto:))!
UsuńProsta i smaczna ;D
OdpowiedzUsuń