środa, 21 sierpnia 2013

Zapiekanka ryżowa


        SKŁADNIKI: 

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 3 torebki ryżu
  • papryka
  • 5 - 6 średnich ogórków kiszonych
  • 30 dag sera żółtego
  • sos pomidorowy 
  • przyprawy do kurczaka: bazylia, zioła, chilli, przyprawa do kurczaka

        PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy ryż i odcedzamy. Kroimy kurczaka, smażymy w przyprawach. Kroimy paprykę i ogórki w niewielką kostkę.  Ścieramy ser. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwowo: 2 torebki ryżu. kurczaka, ogórki i paprykę. Posypujemy delikatnie vegetą. Przykrywamy pozostałą ilością ugotowanego ryżu. Polewamy sosem. Na koniec posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok 200 st. na 10 - 15 min. 









 





3 komentarze:

  1. no ryżowej jeszcze nie jadłam!

    dziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
    www.cookplease.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie zapraszamy do wypróbowania naszej! naprawdę warto:))!

      Usuń